Siirry sisältöön

Markku Rajamäki

Johtava asiantuntija, varatuomari, RIMAP, JET, Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Rajamäki työskentelee EK:ssa johtavana asiantuntijana. Hänen vastuullaan on yritysten edunvalvonta ja tuki yritysturvallisuuteen, riskienhallintaan ja varautumiseen liittyvissä asioissa. Ennen EK:hon siirtymistään hän on työskennellyt 20 vuotta kansainvälisten suomalaiskonsernien riskienhallinnan ja yritysturvallisuuden johtotehtävissä.

EK:n lisäksi Rajamäki vaikuttaa mm. Työturvallisuuskeskus Ry:n, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK Ry:n ja Suomen Riskienhallintayhdistys Ry:n hallituksissa sekä useissa pysyvissä ja vaihtuvissa erityisesti sisäisen turvallisuuden ja puolustushallinnon neuvottelukunnissa ja työryhmissä. Hän on suorittanut myös eurooppalaisen riskienhallinnan henkilösertifikaatin ja johtamisen erikoisammattitutkinnon sekä kirjoittanut suositun kirjan riskienhallinnasta yhdessä kollegoidensa kanssa.

X: @markku_rajamaki

LinkedIn


Noora Hammar

Cyber4Women Finland

Noora on kyberturvallisuuden ammattilainen, jolla on pitkä kokemus eri kyber- ja tietoturvarooleissa työskentelystä. Päivittäisten työtehtäviensä lisäksi hän on aktiivinen vaikuttaja Suomen kyberyhteisössä, toimien kyberturvauran luomisesta kiinnostuneiden naisten puolestapuhujana sekä mentorina. Noora uskoo vahvasti monimuotoisuuden voimaan ja haluaa auttaa ihmisiä menestymään.

LinkedIn


Catharina Candolin

Tekniikan tohtori, kyberturvallisuuden erityisasiantuntija, OP Ryhmä

Candolin toimii OP Ryhmässä kyberturvallisuuden erityisasiantuntijana sekä SSH Communications Security Oyj:n hallituksen jäsenenä. Lisäksi hän istuu Hanaholmen -aloitteen neuvoa antavassa ryhmässä, jossa hän edistää Suomen ja Ruotsin välistä siviilivalmiuden yhteistyötä.

Aikaisemmin Candolin teki pitkän uran puolustusvoimissa eri tehtävissä, mm kyberpuolustussektorin johtajana. Candolin toimi myös poliittisena neuvonantajana Naton päämajassa Brysselissä 2015-2018.

LinkedIn


 

Olli Soininen

Hankepäällikkö, Fintraffic Meriliikenneohjaus

Soininen on toiminut Fintraffic Meriliikenneohjauksen hankepäällikkönä vuodesta 2020. Hän vastaa Fintraffic VTS:n kehitys- ja investointiohjelmasta, sidosryhmätoiminnasta ja kansainvälisestä yhteistyöstä. Soinisella on yli 20 vuoden kokemus järjestelmäkehityksestä, digitalisoinnista ja automaatiosta. Ennen nykyistä tehtäväänsä Soininen työskenteli yli 20 vuotta merivoimien eri tehtävissä, joissa hän vastasi vuodesta 2014 lähtien johtamis- ja valvontajärjestelmien suunnittelusta ja kehityksestä järjestelmäpäällikkönä.

LinkedIn


Pia Satopää

Lehtori, Turun ammattikorkeakoulu

Pia Satopää on pitkän linjan tieto- ja kyberturvallisuuden moniottelija lähes 20 vuoden kokemuksella eri tehtävistä maanpuolustuksen parissa. Mielenkiinnon kohteena hänellä on tietoturvakulttuurin kehittäminen erityisesti uhka- ja riskitietoisuuden sekä osaamisen kehittämisen avulla ja miten tätä kautta voidaan varmistaa toiminnan jatkuvuus.

Satopää korostaa nykyisessä työssään eri sidosryhmien ja viranomaisten välistä sisäistä ja ulkoista verkostoitumista. Nykyisessä tehtävässään kyberturvallisuuden lehtorina hän pitää erityisen tärkeänä osaamisen jalkauttamista organisaatioihin. Tieto- ja kyberturvallisuus tehdään yhdessä!

LinkedIn